Preview Mode Links will not work in preview mode

Biodlarpodden

Nov 17, 2017

Förbundsordförande Monica Selling är med i programmet och berättar om hur kursplanen ser ut för att kunna Bli med bin, Bli biodlare och Förbli biodlare. 

Eva Forsgren, samverkanslektor och forskare i biodling och bihälsa på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU berättar om att utbildningsnivån på biodlarna hör...


Oct 11, 2017

Kjell Andersson från Lovö honung berättar om Pollen, Bibröd, Drottninggelé, Bigift och Propolis. Vad är det? Hur skördar man det och vad använder vi det till? 

Biodlaren Tjåsa Gusfors har avslutat sin första bi-sommar. Hur har det gått? Blev det någon honung? Vad undrar hon över nu? 

Och så pratar vi med...


Sep 11, 2017

Vad är pollen och hur går pollineringen till? Åslög Dahl från Göteborgs universitet förklarar. Hon påpekar att pollenkornet inte är att likställa med manliga könscellen, kornet innehåller två könsceller som ska befrukta olika delar av blomman.

Pollineringsvärdet är svårt att beräkna fullt ut men...


Jun 28, 2017

Viktoria Bassani berättar om hur bina gör honung och hur biodlaren hanterar honung. Nybörjarbiodlaren

Tjåsa Gusfors ska snart slunga sin första honung och får svar på frågor om varför man ska röra eller ympa honungen. 

Bagaren och kocken Jan Hedh berättar om vad man kan använda honung till och Pim Bendt...


May 12, 2017

Varifrån kommer bivax? Hämtar bina det i naturen? Vad använder bina vaxet till? Och hur använder vi människor bivax?

Biodlaren Lotta Fabricius Kristiansen är bisittare i programmet och berättar om bin och svarar på frågor. Örtterapeuten och experten Alexandra de Paoli svarar på frågor om bivax...